2 juni 2018
12:00

Habo IF

Referat: Waggeryds IK - Habo IF

Idag gästades vi av Habo IF på ett stekhett IP. Matchstart kl. 12.00 med solen rakt i zenit. Det bestämdes om extra vattenpauser i vardera halvlek vilket var nödvändigt för att överhuvudtaget genomföra matchen. Matchen startade i ett högt tempo med ett litet övertag för vår del, återigen hade vi svårt att sätta dit våra chanser. Tempot mattades allteftersom i halvleken av förklarliga skäl. Habo fick oturligt nog en spelare skadad vid en närkamp tidigt i matchen och var nu nere på 1! avbytare. En jämn halvlek med chanser åt båda håll gick mot sitt slut när vi tilldömdes en straff i 30:e minuten....Melker stegade fram och drog den i nättaket...(siktade tydligen lågt vänster)...1-0!! Glädjen blev kortvarig...Habo fick också straff i matchminut 35. Hugo i målet gjorde dock en kalasräddning och hela idrottsplatsen trodde situationen var över men Habo gjorde 1-1 i nästa situation...en riktig soloraid på vänsterkanten där han lyckades överlista Hugo med ett skott i bortre. I halvlek pratade vi om att fortsätta trycka på framåt för att trötta ut Habo....chanser växlades fram och tillbaka och det kunde likaväl stått 3-3. Hugo i vårt mål samt dålig effektivitet av oss gjorde att det dröjde till sista matchminuten innan Hugo Fritz fick sitt drömläge...1 mot 1 på kanten med chans att utmana. Här kändes det som att orken tröt ordentligt i Habos backlinje då han flög förbi sin back....ensam med målvakten satte han den i bortre. Målvakten var på den men orkade inte hålla emot skottet utan den rullade in i bortre!!
Domaren blåste sen av matchen....
Denna segern var vi klart värda med tanke på tidigare matcher och framförallt arbetsmoralen i denna matchen!!
Vi har tjatat på spelarna att fortsätter vi bara jobba hårt så kommer segrarna....skönt att få ett kvitto på det idag!!

5 lökar: Hugo för sina matchavgörande räddningar
4 lökar: Isak för sitt slit på innermitt i värmen
3 lökar: vår vaktmästare Peter för vår kanonfina matta
2 lökar: till kioskpersonalen som hade kall Fanta efter matchen
1 lök: till Coach Jogge för sin färgkoordinerade keps och tillhörande t-shirt....dock syntes lökarna tydligt i värmen

Nu har vi ett litet uppehåll i matcherna och räknar med fullt deltagande på träningarna....för att komma redo till nästa match och kommande cup!